Natuurherstel in het Hart van Drenthe, Elp🌳

In opdracht van Staatsbosbeheer heeft Oosterhof Holman Groen een mooi en uitdagend project mogen uitvoeren. In het prachtige gebied, bekend als het Hart van Drenthe, hebben we ons ingezet om de natuurlijke diversiteit te vergroten. Voorheen overheersten Lariksen het landschap, maar wij hebben een breed scala aan inheemse soorten toegevoegd. Het gebied is verrijkt met een variatie aan bomen, waaronder Lindebomen, Kersenbomen, Iepen, Zomer- en Wintereiken, Esdoorns en Kastanjebomen. Dit draagt bij aan het herstel van de natuurwaarde en versterkt de biodiversiteit.

Het Hart van Drenthe, gelegen rond de dorpen Hooghalen, Grolloo, Elp en Schoonloo, beslaat maar liefst 5.000 hectare aaneengesloten natuur. Dit uitgestrekte gebied omvat bossen, vennen, uitgestrekte heidevelden en de bronnen van beekdalen, wat het één van de meest uitgebreide natuurgebieden in de regio maakt. Bovendien bevindt het zich binnen het Nationaal Park Drentsche Aa.

In totaal hebben we 2.700 zogenaamde ‘veren’ geplant, die in de komende jaren zullen uitgroeien tot volwassen bomen, passend bij de omgeving. Daarnaast zijn er haagbeuken en maar liefst 1.350 stuks bosplantsoen toegevoegd. De omstandigheden op locatie waren uitdagend, met name vanwege de overvloedige regenval, wat het terrein moeilijk begaanbaar maakte. Dit heeft de nodige uitdagingen opgeleverd voor onze collega’s.

 

Contact

Benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen doen? Neem contact op!

Bel met GoVert:

Of vul ons contactformulier in

Bekijk ander nieuws